zen in the boardroom

In mei 2020 publiceer ik het boek “Zen in de Boardroom”. In dit boek leg ik een link tussen de inzichten en reflecties vanuit de ‘oude’ oosterse wereld die ons in staat stelt om vanuit rust en afstand op een heldere manier naar de steeds snellere veranderende ‘westerse’ wereld te kijken. Hierdoor zien we beter wat er echt gebeurt en wat er dus ook nodig is.

Met behulp van mijn persoonlijke levenslijn en ervaringen geef ik inzicht in hoe Zen, zelfreflectie en verdieping ons kan helpen helderder naar onszelf te kijken en daardoor meer vanuit rust en ontspanning te handelen. Binnen de verschillende hoofdstukken komen naast praktische inzichten ook diverse opdrachten aan de orde, zodat je hier direct mee aan de slag kan, met echte aandacht, zodat alles wat zachter wordt, gemakkelijker en vooral ook leuker! 

Door het toepassen van onderstaand model waarbij je eerst goed naar jezelf leert kijken er ook een beter begrip van je omgeving ontstaat, zien we beter de link tussen wat we nu doen en straks willen bereiken. Daardoor worden we onafhankelijker en vrijer in wat we doen en hoe we ons gedragen. Het Boeddhisme en Zen geven ons hierbij een ruimer bewustzijn, met aandacht voor meditatie en ademhaling. Samen met aandacht voor een goede voeding, beweging, ontspanning en rust vormt dit de basis voor een bestendige en duurzame verandering op weg naar verdieping en bewustzijn.

Figuur: Een leven lang Zen

F

Als ‘speaker’ stel ik doorgaans drie thema’s afzonderlijk van elkaar centraal:

  • Hoe creëer ik duurzame ‘intrinsieke’ verandering binnen grotere organisaties?
  • Innovatie en digitalisering, waar te beginnen en hoe borg ik echte toegevoegde voor mijn klanten?
  • Zen in de Boardroom – hoe krijg ik een ruimere blik, zodat ik goed kan blijven kijken wat er nodig is?

Vanzelfsprekend zijn deze domeinen heel goed met elkaar te combineren, zowel in een key-note van 30 – 90 minuten als in een integrale management sessie.

Een significant deel van de opbrengst van “Zen in de boardroom” en omzet van A-consultancy komt ten goede van de Alzheimer stichting – logo – 

Gerelateerde artikelen