Zen in de boardroom

Een persoonlijk boek waarin ik beschrijf hoe ik na jaren in de bestuurskamer tot het inzicht kwam dat zelfreflectie en een open houding me niet alleen een andere en relaxtere manier van werken opleverde, maar vooral ook meer impact en energie.

“In deze tijd van steeds snellere verandering, kan zelfreflectie en verdieping ons helpen om meer vanuit rust en ontspanning te handelen, met echte aandacht. Hierdoor zien we beter wat nodig is.”

Leiderschap vanuit rust, ruimte en reflectie

In mei 2020 jaar publiceerde ik het boek “Zen in de Boardroom”. In dit boek leg ik een link tussen de inzichten en reflecties vanuit de ‘oude’ oosterse wereld, die ons in staat stelt om vanuit rust en afstand op een ruimere en heldere manier naar de steeds snellere veranderende ‘westerse’ wereld te kijken. Hierdoor zien we beter wat er in en om ons heen gebeurt en wat er echt nodig is. Het is opvallend om te zien hoe gemakkelijk je hierdoor anders kunt reageren, waardoor bedreigingen weer kansen worden.

Met behulp van mijn persoonlijke levenslijn en ervaringen beschrijf ik hoe zelfreflectie en een open houding mij niet alleen een andere en relaxtere manier van werken opleverde, maar vooral ook meer impact en energie. Binnen de verschillende hoofdstukken komen naast praktische inzichten ook diverse opdrachten aan de orde, zodat je hier direct mee aan de slag kan, met echte aandacht, zodat alles wat zachter wordt, gemakkelijker en vooral ook leuker! 

Tijdens mijn sabbatical in 2016 vielen voor mij een aantal puzzelstukken in elkaar, die ik in Zen in de Boardroom verder beschrijf. Van hieruit heb ik een model ontwikkeld waarbij je door eerst goed naar jezelf te kijken er ook een beter begrip van je omgeving ontstaat. Daardoor zie je beter de link tussen dat wat je nu doet en eigenlijk wil bereiken. Hierdoor wordt je onafhankelijker en vrijer in hoe je naar dingen kijkt en er dus over denkt en daarmee uiteindelijk wat je doet. Hierdoor kun je anders reageren en ontstaan er andere uitkomsten.

Zen geeft je hierbij een ruimer bewustzijn, met aandacht voor meditatie en ademhaling. Samen met een goede voeding, voldoende beweging, ontspanning en rust, vormt dit de basis voor een bestendige en duurzame verandering op weg naar verdieping en bewustzijn.