Visie

Ik ben gepassioneerd over klanten en medewerkers. Luisteren naar klanten vertelt je wat te doen en welk portfolio te ontwikkelen. Een goed portfolio geeft je de klanten die bij je passen, maar alleen wanneer je betrokken en 100% alignde medewerkers hebt.

Een duidelijke en transparante strategie zijn vanzelfsprekend een goede basis, maar het gedrag en de mindset van je mensen bepalen uiteindelijk de mate van succes. Met het samenstellen van je team en het aantrekken en ontwikkelen van de juiste mensen kun je dan ook het verschil maken!

Als leider besteed je een significant deel van je tijd aan het ontwikkelen, begeleiden en coachen van je mensen. Hierbij draait het om een heldere klantfocus: behandel je klanten, zoals jij als klant behandeld wil worden, en het zelfde geldt voor je medewerkers.

Persoon

Ik ben een klantgerichte en ondernemende senior manager met een sterke focus op resultaat en verandering. Het best opereer ik in een uitdagende omgeving waarin ik mij kan richten op markt- en klantontwikkeling, in combinatie met innovatie, leiderschaps- en cultuurvraagstukken. Pragmatiek en structuur zijn daarbij, naast commitment, drive en een energieke atmosfeer, zaken die mij kenmerken met nadrukkelijk aandacht voor de mens.

Het neerzetten en transformeren van strategie en visie in operatie en duidelijke – meetbare – acties kenmerken mijn manier van werken. Ik werk graag met teams en mensen om de gestelde doelen te realiseren en synergie te creëren. Ik richt me daarbij vooral op intrinsieke verandering, dus verandering van binnenuit de organisatie en ben daarbij niet bang om een gezonde dosis ambitie in te brengen. Mijn management en coaching stijl worden het best omschreven als open, uitdagend, faciliterend met focus en vertrouwen gevend.

Humor en relativering zijn belangrijk voor mij, zowel zakelijk als privé. Ik ben gepassioneerd over innovatie en digitalisering en de mogelijkheden die dit biedt. Ik besteed graag tijd met mijn familie, vrienden en aan reizen, lezen en sport; fitness, golf, voetbal, tennis, skiën en duiken.

Spreker

Naast mijn rol als boardmember en CEO ben ik tevens beschikbaar als spreker en adviseur voor Management teams en Boardleden. Als ‘speaker’ stel ik doorgaans drie thema’s – afzonderlijk van elkaar – centraal:

  1. Hoe creëer ik duurzame ‘intrinsieke’ verandering binnen grotere organisaties?
  2. Innovatie en digitalisering, waar te beginnen en hoe borg ik echte toegevoegde waarde voor mijn klanten en de klanten van mijn klanten? 
  3. Zen in de Boardroom – hoe zorg ik voor een ruimere blik, zodat ik vanuit rust en met de nodige zelfreflectie kan zien wat er nodig is?

 

Vanzelfsprekend zijn deze domeinen goed met elkaar te combineren, zowel in een keynote van 30 – 90 minuten als in een integrale management sessie.

“Alignment en mindset’ zijn de sleutel naar echte cultuurverandering.
Dat vraagt niet zozeer om management, maar om oprechte betrokkenheid,
communicatie en eenduidigheid. Plus herhaling, herhaling en herhaling …”