Alzheimer

Mijn vader leed aan Alzheimer en overleed op 7 februari 2018, precies een jaar nadat hij in een zorginstelling was opgenomen omdat hij niet langer thuis kon zijn. Mijn vader was voor mij altijd een bron van inspiratie. De ziekte van mijn vader heeft mij laten zien hoe belangrijk een goed bewustzijn is. Niet alleen omdat we dan beter kunnen functioneren, maar vooral ook omdat het ons als mens uniek maakt – uniek in wie we zijn, hoe we naar onszelf en elkaar kijken, hoe we dromen, beleven en geven, lachen en voelen.

We hebben mijn vader in de laatste jaren van zijn leven langzaam bij ons vandaan zien glijden. Het is heel moeilijk om iemand van wie je zoveel houdt steeds minder zichzelf te zien worden. Aangetast in zijn bewustzijn, niet langer in staat om ‘onafhankelijk en vrij’ te denken en te handelen.

Helaas is dat voor één op de vijf mensen niet meer mogelijk, zij krijgen te maken met dementie en de komende 25 jaar zal dit aantal verdubbelen. Vandaar dat de opbrengst van mijn boek en een deel van de omzet van A-Consultancy ten goede komt aan de Alzheimer Stichting Nederland. Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor iedereen die te maken heeft met dementie.

“All that we are … is a result of what we have thought.”

Allemaaldigitaal 

In deze tijd van digitalisering zijn we meer dan ooit aangewezen op digitale technologie om te leren en werken en contact te hebben. Maar duizenden kinderen in kwetsbare groepen hebben niet de middelen om mee te doen. Daarom hebben de Overheid, Maatschappelijke organisaties en de IT-sector de handen in één geslagen om gebruikte laptops in te zamelen, op te knappen en te verdelen over de mensen die ze het hardst nodig hebben. 

Sinds het begin van de Covid-19 pandemie ben ik als ambassadeur nauw betrokken bij het inzamelen van gebruikte laptops. Enerzijds omdat digitalisering en connectiviteit centraal staan in de bedrijven waarvoor ik actief ben (geweest), anderzijds omdat het hier gaat om de toekomst van onze jeugd en het belangrijk is dat iedereen mee kan komen.